I forbindelse med sommerens Geist Glorup-udstilling i Glorup Park, afholdes i april workshops for lokale børn og unge fra Svindinge Friskole og Nyborg Gymnasium med støtte fra Nyborg Kommune. De to workshops med kunstnerne Jette Ellgaard og Camilla Berner tager udgangspunkt i deres bidrag til kunst-udstillingen, som vil finde sted i godsets historiske have.

Jette Ellgaard vil sammen med 5.-6. klasses-elever fra Svindinge Friskole arbejde med de anekdoter og historier, der knytter sig til Glorup Gods og Svindinge. Eleverne skal samle spor fra gamle dage og spørge lokale Svindinge-borgere, familie og venner om historier, fotografier, sange og andre ting, der kan fortælle om livet på og omkring godset. I Glorups storhedstid havde man en stor husholdning med blandt andet eget mejeri og gartneri, og mange fra Svindinge arbejdede på godset.

Eleverne fra den internationale billedkunstlinie på Nyborg Gymnasium vil sammen med Camilla Berner tage udgangspunkt i Karen Blixens relation til godset. Blixen bad en række herregårde, som hun havde opholdt sig på og heriblandt Glorup, om at donere et træ fra deres haver til en såkaldt “sentimental lund” i hendes have på Rungstedlund. Eleverne skal med inspiration fra Glorup, finde et lille træ på godsets ejendom, plante det ud på skolens grund og derved skabe deres egne fysiske og historiske tråde til Glorup og Karen Blixen.

Workshoppene afholdes 16. – 19. april og afsluttes med en fremvisning af workshoppens resultater for elevernes familier.

Pressen er meget velkommen til at komme og kigge under workshopdagene. For mere information om hvad der sker, samt pressebilleder, kontakt Rebecca Chong på geistglorup@gmail.com eller telefon 29605588.

Workshoppene er arrangeret af kulturbureauet Umage og støttet af Nyborg Kommune.

Nyborg_kommune

 
DSC00506_2